Fransk picknick
Jag har snöat in lite på picknickar på sistone. Det började med att det var fint väder ute (*gasp!*) och vi skulle luncha med några vänner ute på landet. Jag började fundera på att göra en picknick men som vanligt sprang min ambitionsnivå iväg från mig och jag fann mig själv sitta och researcha picknick från ett historiskt, nationellt och kulturellt perspektiv klockan ett på natten. Jag kom på massa saker som jag tar upp i senare blogginlägg.
Denna gången bestämde jag mig för att göra ett franskt tema på picknicken, så det blev:
- Fläsk-rillette - hemmagjord på rimmad fläsksida (recept här).
- Makrill-rillette - hemmagjord (recept här)
- Ostar - chevre och brie i detta fall
- Charkuteri - tryffelsalami och en lufttorkad skinka som inte kom med i bild.
- Bröd - surdegslantbröd från Åsas bageri Kareby (jättegott!) och surdegsbaguetter från Dahls bageri (inte lika gott).
- Cruditéer och tillbehör - the usual suspects, päron, rostade valnötter, rädisor, paprika, fikonmarmelad, dijonsenap och cornichons.
Kommentarer
Skicka en kommentar