Fransk picknick


Jag har snöat in lite på picknickar på sistone. Det började med att det var fint väder ute (*gasp!*) och vi skulle luncha med några vänner ute på landet. Jag började fundera på att göra en picknick men som vanligt sprang min ambitionsnivå iväg från mig och jag fann mig själv sitta och researcha picknick från ett historiskt, nationellt och kulturellt perspektiv klockan ett på natten. Jag kom på massa saker som jag tar upp i senare blogginlägg.

Denna gången bestämde jag mig för att göra ett franskt tema på picknicken, så det blev:

  • Fläsk-rillette - hemmagjord på rimmad fläsksida (recept här).
  • Makrill-rillette - hemmagjord (recept här)
  • Ostar - chevre och brie i detta fall
  • Charkuteri - tryffelsalami och en lufttorkad skinka som inte kom med i bild.
  • Bröd - surdegslantbröd från Åsas bageri Kareby (jättegott!) och surdegsbaguetter från Dahls bageri (inte lika gott).
  • Cruditéer och tillbehör - the usual suspects, päron, rostade valnötter, rädisor, paprika, fikonmarmelad, dijonsenap och cornichons. 
Till det här dricker man vanligtvis vin, men då spädbarn och en hyperaktiv 3-åring var med i ekvationen höll vi oss till alkoholfritt. Det var lite meck att sätta ihop allt men det var väldigt mysigt att sitta där i solen, småäta lite, turas om att jaga barn och torka kräks, men ändå njuta av delikatesserna.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Burek, Pita, Gibanica, Sirnica - kärt bakverk har många namn

Koreanska kalla nudlar - Mul naengmyeon

Fusk-Sarma