Ginger Ale:ish
Lite meck, men mixen räcker ett tag. |
Jag dricker inte så mycket alkohol längre, jag gillar helt enkelt inte att bli full och baksmällorna slår hårdare för varje år. Jag gillar däremot socialt drickande. Dessa faktorer har tidigare inte funkat så bra ihop, men idag finns det riktigt bra alkoholfri öl att köpa. När man dock inte är sugen på öl utan kanske en god drink, typ Mojito, så kan man ju göra en "virgin"-version av drinken, men man saknar ändå kicken och det känns som att man sitter och dricker läsk. Detta recept är en lösning på det problemet då denna drinkmix har en stenhård ingefära/lime/mynta kick som gör att det känns som att man dricker en riktig drink.
Ginger ale:ish
2 citroner
6 lime
ingefära stor som en hel hand (grovriven ska det vara 4-5dl ungefär)
2 dl rörsocker el muskovada (muskovada mer komplex och god men gör drycken mörkare)
2 granny smith äpplen
2 jonagold äpplen
1 "grabbanäve" mynta (köp inte skiten på kruka, gå till asiatisk eller mellanösternbutik och köp ett knippe)
- Riv yttersta skalet från citronerna och limen.
- Riv ingefäran grovt och lägg i en kastrull (2-3l kastrull), du behöver inte skala ingefäran, bara skära bort dåliga bitar. Du kan också hacka relativt fint i matberedare.
- Häll på vatten i kastrullen så att det täcker ingefäran och häll på sockret.
- pressa citron och lime och lägg i en bunke. Skala och riv äpplena snabbt och blanda med citrussaften (snabbt så att fruktköttet inte blir för brunt). Du kan också hacka relativt fint i matberedare.
- misshandla myntan på valfritt sätt utan att finfördela den för mycket. Blanda med citrus och äpple. Du kan också hacka relativt fint i matberedare.
- Koka upp ingefäran och sockret. Ta av kastrullen när det börjar bubbla och rör ner innehållet i bunken. Fyll eventuellt på med lite mer kokhett vatten men inte så att det överstiger "geggan".
- Mosa lite lätt och blanda runt lite snabbt. Ställ åt sidan med ett lock tills det har svalnat, typ 30 min.
- Lägg en silduk eller kökshandduk i ett durkslag och sila smeten genom den. I slutet lägger du röran i handduken, samlar ihop hörnen och pressar ur den sista vätskan ur röran.
- Kyl väl och testa dig fram vilken blandning som är bäst. Funkar bra med Rom, sockerdricka, fruktsoda och juicer med tropiska frukter. Det brukar vara bäst med 1/3 ginger ale och 2/3 annat, men det beror på hur stark man vill ha drinken och hur koncentrerad man lyckades få blandningen.
Kommentarer
Skicka en kommentar